Debbie Van Grieken

Biografisch coach
foto_debbie

Wie ben Ik

Ik groeide op als kind tussen de velden, speelde graag buiten, maakte kampen en zorgde dat het er knus en gezellig was. Alles had zijn plekje en ik kon daar erg gelukkig en tevreden over zijn.
En dan nam ik mijn fiets, reed ik gezwind door de plassen en zong ik uit volle borst.
Stilstaan en kijken, luisteren naar wat wordt verteld en advies geven was lang mijn drijfveer in de hulpverlening. Zoekend naar verdieping volgde ik de opleiding tot biografisch coach. Ik ontdekte dat een biografie meer inhoudt dan een optelling van gebeurtenissen ervaringen of toevalligheden. Zij geeft ordening, geeft inzicht en is de wijze raadgever om te doen wat mij te doen staat. Als mens en biografisch coach ben ik nieuwsgierig naar hoe dit is voor anderen.
Naast het enthousiasme voor mijn werk, leef ik gelukkig samen met mijn Franse partner en één van onze beide kinderen. Zij zorgen er voor dat ik af en toe ook eens stil sta en kijk. Samen met mijn zangcoach zoek ik naar de klank van mijn stem en luister ik of de vibratie helder blijft.

Ervaring

Ik coach mensen die op zoek zijn naar wie zij in wezen zijn en wat zij in dit leven komen doen.
Deze coaching is gebaseerd op de wetmatigheden van het biografisch werk. Ik doe dit door het stellen van inzicht gevende vragen, vanuit een diep respect, met humor en volgens een aangegeven ritme.
Ik was hulpverlener in de psychiatrie van Dave Saint-Martin en nadien in verschillende diensten van het Centrum Algemeen Welzijnswerk. Ik verleende juridisch advies gerelateerd aan het vreemdelingenrecht en coach in groep mensen zonder wettig verblijf en ook andere groepen. Ik verzorg thematische workshops en coaching van teams.

Opleiding

Mijn opleiding kreeg ik aan het Institut de Formation Sociale in Namen, het VSPW voor Orthopedagogie in Gent en het Instituut voor Biografiek in Driebergen, Nederland.